Czy wiesz, że sok z pigwy chroni przed infekcjami, nowotworami i chorobami układu krążenia? Sprawdź, dlaczego jeszcze warto go spożywać na co dzień...
Nasiona chia to bogate źródło przeciwutleniaczy, kwasów omega-3 i błonnika. Sprawdź, w jaki sposób spożywać nasiona chia, by uzyskać najlepsze efekty...
Upał, biegunka lub gorączka mogą przyczyniać się do odwodnienia. Sposobem na nawodnienie organizmu są elektrolity, które można podawać już od 1. dnia życia...
Mniszek lekarski jest ceniony za właściwości przeciwwirusowe, przeciwzapalne i żółciopędne. Jak stosować syrop z mniszka, by odczuć korzystne efekty?...
Aronia czarnoowocowa (Aronia melanocarpa) to krzew z rodziny różowatych, który rodzi aromatyczne, ciemnogranatowe owoce...
Produkty pszczele, takie jak miód, pyłek pszczeli czy propolis, od lat cieszą się popularnością wśród miłośników medycyny naturalnej...
W ostatnim czasie coraz więcej mówi się o laktozie i laktazie – choć brzmią podobnie, są to dwa różne związki, których działanie jest...
Aż 10% Europejczyków skarży się na dolegliwości ze strony układu pokarmowego po spożyciu mleka. Jest to często skutek...
Naturalne metody leczenia wracają obecnie do łask i są chętnie wybierane jako uzupełnienie leczenia konwencjonalnego...
Buraki zawierają wiele cennych dla ludzkiego organizmu związków. Niestety znaczna część z nich ulega rozpadowi podczas długotrwałej obróbki w...