Darmowa dostawa od 149,00 zł
Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową

Węgiel aktywowany

( ilość produktów: 1 )

Czym jest węgiel aktywowany?

Niezwykle pożądany w kosmetyce i medycynie - węgiel aktywowany jest to środek wytwarzany z różnych materiałów mających pochodzenie organiczne. W jego składzie znajdują się między innymi: drewno, torf, węgle kopalne i skorupy orzechów. Taki węgiel ma silne właściwości adsorpcyjne, dzięki czemu wiąże zanieczyszczenia, jak również i toksyny. Sprawdza się przede wszystkim w kosmetyce, jak również okazuje się być pomocy w leczeniu zatruć pokarmowych.

Aktywowany węgiel, określany jest inaczej jako aktywny lub leczniczy. Jest on substancją organiczną poddawaną procesowi karbonizacji, a następnie aktywowaną. Dzięki temu właśnie wykazuje tak silne właściwości adsorpcyjne.

Jakie właściwości ma węgiel aktywowany?

Dostępny bez recepty węgiel aktywowany neutralizuje związki poprzez ich adsorpcję. W ten sposób, wiąże on w przewodzie pokarmowym różnorodne substancje, w tym trucizny, toksyny bakteryjne, a także gazy jelitowe, białko, część leków, niektóre bakterie i wszelkie czynniki, które związane są z perystaltyką jelit. Warto wiedzieć, iż nie wchłania się on z przewodu pokarmowego, ale wydalany jest on wraz z kałem, który zmienia kolor na czarny. Gdzie ma zastosowanie? Kiedy warto na niego właśnie postawić i w jakich sytuacjach okaże się być niezawodny?

  • medycyna
    Głównym zastosowaniem, jakie ma w medycynie jest leczenie biegunek różnego pochodzenia oraz zatruć. Jeśli chodzi o zatrucia, jest on pomocny w leczeniu lekkich zatruć pokarmowych, jak również wykorzystuje się go w przypadku zatruć niektórymi lekami, ale zawsze po konsultacji z lekarzem. Stanowi także doskonały produkt na skaleczenia, rany i wszelkiego rodzaju otarcia. Jego zadaniem jest bowiem pochłanianie wysięku z rany, niwelowanie nieprzyjemnego zapachu, jak również i wiązanie endotoksyn bakteryjnych.
  • kosmetologia
    Bez wątpienia węgiel aktywowany ma także zastosowanie w kosmetyce. Jest on jednym ze składników szamponów, mydeł, peelingów, ale także i past do zębów, czy też oczyszczających maseczek. Działa on przede wszystkim przeciwzapalnie i przeciwbakteryjnie, ale i rozjaśniająco na cerę. Sprawdza się u osób borykających się z tłustą i porowatą cerą oraz trądzikiem. Można dzięki niemu poradzić sobie także z nadmierną ilością wydzielanego sebum i zanieczyszczeń. W przypadku składnika past do zębów, węgiel aktywowany koi rany na dziąsłach, niweluje nieprzyjemny zapach z jamy ustnej, usuwa przebarwienia z zębów, szczególnie te wywołane piciem kawy i herbaty.

Węgiel aktywowany jako skuteczny preparat na różne dolegliwości

Ten dostępny w aptece produkt, to bez wątpienia doskonałej jakości węgiel aktywowany, dostępny bez recepty, w niezwykle atrakcyjnej cenie. Jego największą zaletą jest na pewno skład zawierający same naturalne surowce, bez niepotrzebnych dodatków i bez składników odzwierzęcych.

Dbamy o Twoją prywatność

Nasz Sklep (znajdujący się pod adresem www.oleofarm24.pl) przetwarza Twoje dane osobowe zbierane w Internecie, np. adres IP Twojego urządzenia oraz informacje zapisywane za pomocą technologii służących do ich śledzenia i przechowywania, takich jak pliki cookies, sygnalizatory www lub innych podobnych technologii.

Za ich pomocą zbieramy informacje, które mogą stanowić dane osobowe. Wykorzystujemy je w celach analitycznych, marketingowych oraz aby dostosować treści do Twoich preferencji i zainteresowań.

Wyrażam zgodę na korzystanie z technologii automatycznego śledzenia i zbierania danych, w tym z plików cookies, dostęp do informacji na Twoim urządzeniu końcowym i ich przechowywanie oraz na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez firmę Oleofarm Sp. z o.o. oraz jej partnerów, w celach marketingowych (w tym do zautomatyzowanego dopasowania reklam do Twoich zainteresowań i mierzenia ich skuteczności).

Niezależnie od tego, masz również prawo odmówić wyrażenia zgody na korzystanie w Internecie ze wspomnianych wyżej technologii, dostępu do informacji na Twoim urządzeniu końcowym i ich przechowywania oraz na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez firmę Oleofarm Sp. z o.o. oraz jej partnerów, w celach marketingowych (w tym do zautomatyzowanego dopasowania reklam do Twoich zainteresowań i mierzenia ich skuteczności). W tym celu kliknij: „ NIE WYRAŻAM ZGODY ” bądź dokonaj zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej, z której aktualnie korzystasz (w zakresie plików cookies). Więcej informacji dowiesz się ze strony Polityka prywatności i cookies.

NIE WYRAŻAM ZGODY
ZGADZAM SIĘ, CHCĘ PRZEJŚĆ DO STRONY
pixel