Maślan sodu chroni florę jelitową i niweluje problemy ze strony układu pokarmowego – jego suplementacja jest coraz częściej zalecana pacjentom z IBS.
Selen to pierwiastek, którego optymalny poziom jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Czym grozi nadmiar i niedobór selenu?
Błonnik to naturalne wsparcie procesów trawiennych. Jaką rolę odgrywa włókno pokarmowe w organizmie i jak wzbogacić codzienną dietę w błonnik?
Laktoferyna to białko o właściwościach antybakteryjnych, przeciwwirusowych i przeciwgrzybiczych. Kiedy warto rozpocząć suplementację laktoferyny?
Cynk wpływa na prawidłową pracę organizmu oraz stan skóry, włosów i paznokci. Jak rozpoznać niedobór tego pierwiastka i szybko uzupełnić jego poziom?
Syropy z witaminą C to połączenie 55% soku z owoców, cukru i 24 mg witaminy C (30% referencyjnej wartości spożycia). Te pyszne i zdrowe suplementy diety nie zawierają konserwantów, barwników i sztucznych substancji, a za ich unikalny smak odpowiada natura.
Czy wiesz, że sok z pigwy chroni przed infekcjami, nowotworami i chorobami układu krążenia? Sprawdź, dlaczego jeszcze warto go spożywać na co dzień...
Nasiona chia to bogate źródło przeciwutleniaczy, kwasów omega-3 i błonnika. Sprawdź, w jaki sposób spożywać nasiona chia, by uzyskać najlepsze efekty...
Upał, biegunka lub gorączka mogą przyczyniać się do odwodnienia. Sposobem na nawodnienie organizmu są elektrolity, które można podawać już od 1. dnia życia...
Mniszek lekarski jest ceniony za właściwości przeciwwirusowe, przeciwzapalne i żółciopędne. Jak stosować syrop z mniszka, by odczuć korzystne efekty?...